I need so-oh-omething good.. [NL]

Allereerst; excuses dat ik het hier aankaart. Ik weet dat je er inmiddels wel genoeg van hebt. Maar in sommige berichten ontkom ik er niet aan, zoals in deze. Ik word zelf inmiddels ook wel moe van het C-woord in het nieuws, dus ik spreek het ook niet uit. Volgens mij hebben veel mensen behoefte aan iets goeds, iets positiefs. En daar wil ik het wel over hebben.

Afgelopen weekend belde ik met een vriend. Dit is op zich niet heel bijzonder, want we bellen wel vaker, ook als we niet door omstandigheden thuisblijven. (Voor iedereen die zich nu afvraagt waarom ik niet met jullie bel; geef het gerust aan, op dit moment zit ik toch elke dag thuis aan m’n scriptie te werken.. of m’n website, dus ik heb best tijd voor een telefoongesprek). Uiteraard hebben we het tijdens dat gesprek ook gehad over de huidige situatie en hij zei daarover iets wat mij ook al was opgevallen; dat het lijkt alsof niemand meer hobby’s heeft, dat niemand weet wat ze eigenlijk met deze tijd aan moeten. Blijkbaar heeft werk een dusdanig centrale plek in het leven van mensen gekregen dat ze alles eromheen vergeten zijn.

“All these days seem so far away

When I weren’t even half the way

I’ve come

Back then when I hadn’t seen

Half them things I’d never thought I’d see

Become someone I’d never thought I’d be

All because of something good”

Wat me daarnaast nog meer opvalt is dat mensen snakken naar iets positiefs. Dat ze moe zijn van alle negatieve berichten. Dat ze eens nieuws over iets anders willen horen. Dat ze iets goeds willen.

“I need sunshine

I need angels

I need something good, yeah

I need blue skies

I need new times

I need something good”

Zelf moet ik bij deze twee waarnemingen meteen denken aan een nummer van Maverick Sabre, genaamd I Need wat het openingsnummer is van zijn debuutalbum Lonely Are the Brave uit 2012. Nu ik dit type realiseer ik me eigenlijk hoe toepasselijk de albumtitel ook is voor de huidige situatie. Maar voor nu draait het om het nummer.  Het stelde me lichtelijk teleur dat bijna niemand om me heen hem kende als ik het over hem had. Verschillende nummers van hem hebben de afgelopen maanden steeds meer indruk op me gemaakt.

I Need is een vrij rustig nummer (van het album Lonely Are the Brave is het zelfs één van de rustigste nummers), maar tegelijkertijd vanwege het refrein wel erg krachtig. Het gekraak in de muziek aan het begin zorgt voor een retro sfeer en ik vind het dan ook een erg toffe element van het nummer. Het zorgt ook voor een vrij droevige opening, zeker omdat hij ook zingt dat hij iets goeds nodig heeft. Wat is daar nu positief aan?

Voor mij komt het positieve in de eerste keer dat hij het refrein op volle kracht zingt. De muziek van Sabre vind ik altijd erg sterk en zorgt dan ook voor een positievere sfeer dan de muziek aan het begin van het nummer. Dit is ook te zien in de videoclip; het begint met regenachtig en donker weer en dat verandert steeds meer in zonneschijn. Ten slotte is het stemgeluid en de manier van zingen van Sabre wat mij betreft uniek. Niet altijd makkelijk te verstaan (getuige ook de foute songteksten van dit liedje op internet, blij dat ik het officiële boekje met de teksten heb), niet altijd makkelijk om mee te zingen en al helemaal niet makkelijk om onder woorden te brengen.

Lonely Are the Brave. Op dit moment thuiszitten kan je toch wel eenzaam doen voelen. Snakken naar de tijden die tot een paar weken geleden zo normaal waren, en die over een paar maanden hopelijk weer normaal zullen zijn. En als je je dan toch eenzaam voelt, dan is het knap als je je daar doorheen vecht. Lonely Are the Brave.

You need something good? Give this song a listen..


Gerelateerde berichten:


Volgende bericht: De Illusie van Controle

Vorige bericht: De Kracht van Stilte… Welkom


Blijf op de hoogte van nieuwe berichten door te volgen via e-mail, Facebook of Instagram.

Subscribe to my newsletter!

Subscribe to my newsletter!

And get a notification when I post something new.

Let me know what you think about it!